Led din virksomhed igennem den grønne omstilling

Grøn omstilling i virksomhederne er et af de mest diskuterede og omdiskuterede emner i dansk erhvervsliv, og i politiske kredse

Den borgerlige regering taler om det. Den stiller krav, men moderat. Socialdemokratiet taler meget om det og er ved at udarbejde et katalog over krav til grøn omstilling i samfundet og i danske virksomheder.

Krav om udledning af mindre CO2, mindre energiforbrug, mindre spild, brug af mindre vand, mindre spild i produktionen, regenerering af forbrugsmaterialer osv. osv.

Erhvervslivet vil i de kommende år få pålagt hidtil uanede mængder af krav til grøn omstilling. Mange virksomheder taler også om det. Principielt vil alle gerne gøre noget for at gøre vores samfund grønnere.

Nogen gør noget ved det. Ofte kræver det investeringer, store investeringer. Hvordan omstiller man egentlig sin virksomhed til at blive en grøn virksomhed?

Hvem kan hjælpe? Konsulentfirmaer? Ingeniørhuse? Kollegaer, der har prøvet at lave grøn omstilling eller som sidder i samme situation som dig?

Vi går forrest

I EGN har vi besluttet, at vi vil gå foran i denne proces og skabe et forum, hvor danske direktører kan udveksle erfaringer om hvordan man gennemfører grøn omstilling, inspirere hinanden og lære af hinanden hvordan man bedst, mest effektivt og billigst kommer igennem processen til at man kan kalde sig en grøn virksomhed.

Et forum der dels er et lærings- og erfaringsforum, men også et forum hvor grøn omstilling kan diskuteres.

Som en del af gruppens arbejde vil der blive indkaldt specialister til at inspirere og drøfte problemstillingen med. f.eks. 

 • Virksomhedsledere, der selv har erfaringer med grøn omstilling.
 • Eksperter der har hjulpet virksomheder med at lave det.
 • Politikere der laver lovene, og som I måske kan inspirere, eller i hvert fald have en dialog med.

Det er dig som leder, der har ansvaret for den grønne omstilling i din virksomhed.

Du skal lave oplæg til din bestyrelse. Du skal diskutere det i din ledergruppe, og det er dig, der har det juridiske ansvar for at gennemføre de love og forordninger, der kommer fra politikerne og embedsapparatet. Rent fysisk er det ikke dig, der skal lave den grønne omstilling i din virksomhed. Du skal beslutte og lede.

Hvis du er en produktionsvirksomhed, vil det blive din tekniske direktør eller produktionsdirektør, der får det faglige ansvar for at udføre opgaven.

Grib udfordringen fra begge fronter

Vi har også besluttet at starte grupper omkring grøn omstilling for tekniske direktører/produktionsdirektører. De vil i et forum få mulighed for at bruge hinanden, hinandens viden, lære af hinanden og bruge hinanden til at finde smarte og effektive løsninger.

Se grupperne her: Grøn omstilling i produktionen

Måske du også vil have din tekniske direktør/produktionsdirektør med i en sådan gruppe, således, at I kan sparre med hinanden om det, I skal til at gennemføre. På den måde kan du få erfaringer og råd fra en række virksomheder, der arbejder med det samme. Både fra dine kolleger i din egen gruppe, men også gennem de tekniske grupper. Og alle grupperne der arbejder med grøn omstilling vil få adgang til et digitalt forum, hvor man kan diskutere løsninger og udfordringer. 

Den grønne bølge vælter ned over os. Vi tror at vi alle gerne vil passe på vores samfund. Men vi skal også passe på vores virksomhed. Ingen har uanede ressourcer til at gennemføre grøn omstilling. Derfor skal vi lære af hinanden og bruge hinanden.

Ønsker du at høre mere om gruppen, som udfyld formularen nedenfor og vi vender tilbage. 

Angiv dine kontaktoplysninger

Udfyld formularen for at høre mere:

Er du medlem af EGN Netværk Danmark?

10 gode grunde til at blive medlem

Det professionelle netværk udgør en eksklusiv mulighed for at arbejde i dybden med dine personlige aspekter af lederrollen, udvikle din faglige værktøjskasse og sikre indsigter, du kan tage direkte med hjem og bruge i din virksomhed.

Som medlem af EGN får du adgang til:

Et globalt netværk af ledere og specialister

Et globalt netværk af ledere og specialister

Vi tilbyder et internationalt, professionelt netværk, hvor alle deler den fælles ambition om at gøre hinanden bedre – hver dag.

Skræddersyede netværksgrupper

Skræddersyede netværksgrupper

Din netværksgruppe er sammensat af vores erfarne netværksrådgivere, som sikrer, at gruppen matcher dit ledelsesniveau og fagområde.

Medlemsuniverset

Medlemsuniverset

Vores online community består af 14.000 eksperter, og rummer et globalt forespørgselssystem, in-app messaging, virtuelle EGN-grupper og meget mere. 

Medlemmer kan downloade appen her

Ekspertledet mødekoncept

Ekspertledet mødekoncept

Alle netværksgrupper ledes af vores erfarne og kontinuerligt uddannede netværksledere.

Coaching

Coaching

Ud over den løbende coaching fra din EGN-gruppe, tilbyder vi en-til-en-coaching for topledere som en del af vores Accelerator-program*.

Tilbydes ikke i alle markeder

Between Jobs-ordningen

Between Jobs-ordningen

Hvis du mister dit job, kan du fortsætte dit medlemskab op til et år, mens du bruger dit netværk til at finde din næste karrieremulighed. Du får også mulighed for at indgå i vores In Between-netværksgruppe – som supplement til din faste netværksgruppe. 

 

Voks med netværket

Voks med netværket

Efterhånden som du udvikler dig professionelt, kan dine behov for netværkssparring også ændre sig. Som medlem af EGN har du mulighed for at skifte til en anden netværksgruppe, som bedre matcher dine karrieremæssige udfordringer og behov.

Eksklusive events & seminarer

Eksklusive events & seminarer

Vi afholder løbende events og seminarer med det formål at engagere, inspirere og vokse inden for og på tværs af netværksgrupperne.

EGN Indsigt

EGN Indsigt

Som medlem af EGN får du adgang til vores Indsigt-univers, som omfatter læringsværktøjer, artikler, best practices fra medlemmerne og meget mere.

Fordele for din virksomhed

Fordele for din virksomhed

EGN fungerer som et netværk for hele din virksomhed, hvilket giver dig fordele, der omfatter opkvalificering af dine nøglemedarbejdere, indsigt i de seneste markedstendenser og udviklingsværktøjer, samt adgang til et fortroligt 'Advisory Board' via den enkelte EGN-gruppe og netværkets globale panel af 14.000 eksperter.

 • Hvordan matcher I netværksmedlemmerne i gruppen?

  EGN-grupperne består af 20-25 ledere eller specialister på samme faglige niveau. Vores erfarne netværkskonsulenter arbejder målrettet på at sikre det rigtige match for netværksgruppens medlemmer.

  Vores netværksgrupper er nøje sammensat efter medlemmernes profiler, som både sikrer dig relevant input fra personer, der matcher dit ledelsesniveau og fagområde, og at du ikke placeres i grupper med konkurrenter eller vigtige kunderelationer.

  Nye medlemmer skal godkendes af både gruppelederen og den konkrete EGN-gruppe, før han eller hun kan optages. Dette håndhæves for dels at matche relevante profiler og dels for at undgå at private venner, kunder eller konkurrenter placeres i samme netværksgruppe og dermed sikre en åben og ærlig netværksdialog.

 • Hvordan fungerer netværksmøderne og hvilke temaer bliver diskuteret?

  EGN-gruppens medlemmer beslutter den strategiske ambition og relevante temaer for gruppen baseret på aktuelle tendenser eller emner, som berører medlemmerne i deres professionelle hverdag.

  Rundt om bordet-sessioner giver alle medlemmerne mulighed for at få et ’netværkstjek’ på konkrete udfordringer, mens mere alvorlige problemstillinger får tildelt ekstra tid til gruppe-coaching i netværksgruppen.

  Eksterne indlægsholdere inviteres fra tid til anden, når netværksgruppen ønsker udefrakommende inspiration til et givent emne. Ofte afholder flere EGN-grupper inden for samme fagnetværk fælles temadage, hvor der inviteres eksterne indlægsholdere.

 • Hvordan bliver jeg medlem?

  Du kan ansøge om medlemskab ved at udfylde denne formular.

  Når vi har modtaget din ansøgning, vil du blive kontaktet af en af vores netværkskonsulenter for en mere dybdegående samtale med henblik på at finde den rette netværksgruppe for dit ledelsesniveau og/eller faglige behov.

  Alle netværkskandidater skal godkendes af både gruppelederen og den konkrete EGN-gruppe, før han eller hun kan optages. Dette håndhæves for dels at matche relevante profiler og dels for at undgå at private venner, kunder eller konkurrenter placeres i samme netværksgruppe og dermed sikre en åben og ærlig netværksdialog.

   

 • Hvor meget tid kræver et medlemskab?

  Et medlemskab af EGN Danmark skal ikke betragtes som en pause fra den professionelle hverdag. Tværtimod har medlemmerne i vores globale netværk en fælles ambition om at gøre hinanden bedre hver dag.

  Derfor har vi konstant fokus på forretningsmæssige udfordringer og medlemmernes personlige og faglige udvikling. Derfor har vi 14.000 medlemmer over hele verden, som insisterer på at skabe tid til at deltage i netværksgruppemøder og -arrangementer i løbet af året og at støtte hinanden via vores Medlemsunivers i mellem disse.

  Mange af vores medlemmer finder, at den tid, de investerer i netværket, er mere end rigeligt belønnet, da de bliver mere effektive ledere.

 • Hvor meget koster et medlemskab?

  Et medlemskab af EGN varierer prismæssigt, afhængigt af dit ledelsesmæssige niveau og de specifikke medlemsfordele, som er tilknyttet den enkelte gruppe.

  Vores netværksrådgivere kan hjælpe dig med at finde den rigtige gruppe baseret på dit ledelsesniveau og professionelle behov.

  Indtast dine kontaktoplysninger her, og en af vores netværkskonsulenter vil kontakte dig.

Følg os og hold dig opdateret om de seneste indsigter og kommende events.