28. februar 2017

Netværk er den nye medarbejderkapital

Netværk er den nye medarbejderkapital

Når du ansætter en medarbejder, ansætter du også medarbejderens netværk. Fagligt fællesskab og kompetencer i netværket er emner, som bør være på dagsordenen, når den helt rigtige medarbejder skal findes. 

Når man søger en ny medarbejder, leder man naturligvis efter flere ting: Om personen har den nødvendige erfaring og de rette kompetencer, og om kandidaten har de menneskelige og sociale egenskaber, som matcher organisationen.

Men hvornår har du sidst kigget kandidatens netværk i sømmene? For dig som leder, kan det være guld værd, at have indsigt i din medarbejders faglige fælleskab og de kompetencer, som medarbejderen har adgang til i sit netværk. 

Det er hverken sikkert, at du eller din medarbejder har opfundet den dybe tallerken. Men det er måske heller ikke så vigtigt, hvis din medarbejder kender – og har adgang til – personen, som har? Og ikke mindst forstår at trække på vedkommendes erfaringer og kompetencer, den dag, hvor der er brug for dem.

Nedenfor giver udviklingsdirektør i EGN Netværk Danmark, Susanne Qvist, tre tips til, hvordan du kan teste kandidatens netværk.

Tre tips: Sådan kan du teste medarbejderens netværkskapital 

1. Tjek kandidatens LinkedIn
LinkedIn bliver i dag anvendt i mere end 40 pct. af alle ansættelser til private og offentlige virksomheder. Mediet er et godt værktøj til at danne et overblik over kandidatens netværk. Ved at tjekke den potentielle medarbejders LinkedIn-profil, kan du få et indtryk af omfanget af hans eller hendes netværk generelt samt de mere specifikke forbindelser.

2. Er kandidaten medlem af et professionelt netværk?
Professionelle netværksrelationer skaber muligheder for både kompetenceudvikling og erfaringsdeling. Er kandidaten medlem af et fagligt eller professionelt netværk, kan det komme hele virksomheden til gode. Det bør derfor være et vigtigt element i screeningsprocessen. 

3. Netværksreference som en naturlig del af jobsamtalen
Gør det til en vane at spørge ind til netværksreferencer på lige fod med jobreferencer. En netværksreference kan vise, om kandidaten er værdiskabende for sit netværk og forstår at gøre sig synlig. Netværksreferencer bør derfor udgøre en naturlig del af samtalen.

Følg os og hold dig opdateret om de seneste indsigter og kommende events.