17. januar 2017

Fremtidens leder er fleksibel og ydmyg

Fremtidens leder er fleksibel og ydmyg

den flade organisationskultur med opbrudte hierarkier vinder frem. Det kalder på andre ledelsesværktøjer, hvor Fremtidens leder både skal være fleksibel og ydmyg for at kunne engagere sine medarbejdere.

Verden er under forandring, og grænserne for din virksomhed og branche er i konstant bevægelse. Det kræver en anderledes tilgang til ledelse, som skal være mere fleksibel og enormt kontekst-bevidst.

Sådan lyder budskabet fra Amy Bernstein, som var en af hovedtalerne på ND-dagen 2016. Amy Bernstein er redaktør for Harvard Business Review og før hun tiltrådte den stilling i 2011, sad hun flere år som Vicepresident for Global Thought Leadership hos ManpowerGroup.

”Ledere, virkelig effektive ledere, skal være i stand til at sanse trusler og muligheder fra de mest uventede steder, og er nødt til at være fleksible nok til at flytte og udvikle sig med virksomhedens nye og variable kontekst,” forklarer hun om den ledelsesopgave, der ligger i tiden.

”Et job er ikke længere 40 timer fordelt på fem dage om ugen. Dine medarbejdere har forskellige ansættelsesforhold, du har forskellige relationer med dine samarbejdspartnere og leverandører. Din produktudvikling foregår med brugerne. Du henter finansiering fra mange forskellige steder”.

Den netværksforbundne organisation
”Vi lever i en stadig mere flad verden, hvor tidligere hierarkier forsvinder. Det kalder på evnen til at arbejde i en netværksforbundet organisation, hvor det klare kontraktforhold mellem ledere og leverandører og mellem ledere og deres medarbejdere udviskes,” forklarer hun og fortsætter:

Og kombinationen af den flade og opbrudte organisationskultur, som vinder frem mange steder, kalder på andre ledelsesværktøjer og motivationsdrivere end de, vi finder i de gamle lærebøger.

Tre faktorer definerer den gode leder
Amy Bernstein peger særligt på tre faktorer, som hun mener, vil definere den gode leder de kommende år.

”Du skal være i stand til at appellere til dem. Derfor skal du som leder være ydmyg. Det vil sige, at du skal have et åbent sind og være drevet af lysten til at lære af andre og udvide din egen horisont,” siger hun og forklarer videre.

”Samtidig skal du være bevidst om, ikke bare hvordan du er og hvad du tænker, men hvordan du som leder påvirker andre. Og endelig skal du have evnen til at til at overtale andre og drive indflydelse i en verden med flade hierarkier. At bosse med medarbejderen kommer ikke til at engagere dem. Så får du ikke det bedste ud af dem".

Virkelig effektive ledere, skal være i stand til at sanse trusler og muligheder fra de mest uventede steder, siger Redaktør for Harvard Business Review, Amy Bernstein.

Følg os og hold dig opdateret om de seneste indsigter og kommende events.