Hvordan skaber man en moderne formålsdrevet og meningsfuld organisation?

Konsulentvirksomheden Daxiomatic har på fjerde år succes med en formålsdrevet, selvledende, nonhierarkisk ledelsesmodel, hvor vækst ikke er på dagsordenen. Topledere er begyndt at nærstudere modellen.

Jesper Refning er idémanden og arkitekten bag en hidtil uset ledelsesmodel i Danmark, som ved første bekendtskab virker kugleskør, men som giver mening for hans virksomhed og de 50 medarbejdere på kontorerne i Odense, Roskilde og Skanderborg.

Her er ingen ledere. Alle er kolleger på lige fod. Der er ingen salgsafdeling eller indkøbsafdeling. Alle køber selv de arbejdsredskaber, de har brug for. Alle er formelt ansat på en 37-timers kontrakt, men bestemmer selv deres arbejdstid, og hvordan de tilrettelægger den. Man bestemmer selv, hvilke arbejdsopgaver man byder ind på. Det ligner anarki og kaos, men faktisk er der et sindrigt system af ledelse under overfladen defineret i selvledende roller.

Daxiomatic blev stiftet for ni år siden af en gruppe konsulenter og som en venlig rebel ibranchen, fortæller Jesper Refning. Virksomheden supporterer virksomheder, der drives af Microsofts økonomistyringssystem AX, der er en pendant til SAP.

“Vi kunne se, at branchen var domineret af spillere, der kun var i markedet for ejernes skyld. Vi ville gerne gøre en forskel for kunderne ved at hjælpe dem. Vi blev stiftet med det klare, entydige formål.” 
Jesper Refning

Jesper Refning har altid været skeptisk overfor den traditionelle hierarkiske model i virksomheder, hvor der sidder en masse mennesker og kigger nedad, og som har mandat til at lede andre og koordinere ansvar. 

Sådan har det aldrig været i Daxiomatic.

Men for fire år siden erkendte han, at den uformelle organisationsstruktur måtte beskrives og sættes ind i en ramme, da antallet af medarbejdere var og er fortsat stigende. Uden beskrivelse kunne virksomheden ende i en traditionel hierarkisk struktur.

Hør ham fortælle om arbejdet, læringen, ledelsen og udviklingen af ”Hvordan skaber man en moderne formålsdrevet og meningsfuld organisation?” og få konkrete værktøjer med hjem, som du kan implementere i egen organisation. 

Læs det fulde program her.

Allerede medlem? Tilmeld dig via EGNs medlemsunivers

Endnu ikke medlem? Læs mere om medlemskab i EGN her.

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores samtykkeerklæring.

Følg os og hold dig opdateret om de seneste indsigter og kommende events.